Trainhack ska lösa kollektivtrafikens problem

Nästa vecka går Trainhack från Göteborg. En tågvagn full med hackers ska lösa problemen med kollektivtrafik under den tio timmar långa resan som går av stapeln den 25 augusti.

Tågresan från Göteborg till Uppsala via Stockholm anordnas av tech-startupen 46elks. Resan sker med Blå tåget och den abonnerade vagnen har plats för 30 utvecklare. Syftet med Trainhack är bland annat att utveckla applikationer och tjänster som ska förbättra kollektivtrafikupplevelsen för resenärer.

– Vi på 46elks tycker Hackatons är ett jättebra sätt för utvecklare att träffas, lära sig nya saker och inspireras av varandra. Vi blev därför väldigt glada när Microsoft kontaktade oss, samma dag som vi publicerade eventet, för att vara med och arrangera Trainhack, säger Martin Harari Thuresson, utvecklare på 46elks och projektansvarig för Trainhack.

Den speciella tågvagnen kommer ha snabb internetuppkoppling och ”hacksäten” för att underlätta för deltagarna.

Dag König, teknisk evangelist på Microsoft Sverige, har själv löst biljett på trainhacktåget.

– När vi fick höra talas om att Trainhack skulle anordnas i Norden anmälde vi oss direkt, tredje med på listan, säger Dag König.

Tanken att utveckla tjänster och applikationer som ska förbättra kollektivtrafiken går i linje med Microsofts miljö- och hållbarhetsarbete. Microsoft sponsrar deltagarna med mat och dryck så de kan koncentrera sig under hacket.

IT.Branschen är en fri medlemstjänst.
För att läsa vissa artiklar måste du först registrera dig på sajten.
Registrera dig genom att klicka här.