Kjell & Company öppnar butik 100

Butiksjätten Kjell & Company fortsätter storexpansionen. På fredag blir antalet butiker tresiffrigt i och med öppningen i skånska Hässleholm.

Butikskedjan Kjell & Company grundades 1988 och öppnade under deras 18 första år ungefär en butik i snitt per år. Sedan small det till ordentligt – nu finns de representerade i Norge med åtta butiker och i Hässleholm öppnar på fredag den 92:a svenska butiken, vilket sammanlagt betyder butik nummer 100.
– Från början hade vi ingen ambition att bygga en multinationell butikskedja. Den ambitionen kom först 2005 när vi öppnade våra första butiker i Stockholm och märkte att konceptet fungerade väl där, säger Mikael Dahnelius, tillförordnad vd och ansvarig för butiksetableringar.

Företaget planerar även att starta upp verksamheter utanför Sverige och Norge men det ligger längre fram i tiden, nu ligger fokuset på att öppna fler butiker i de redan etablerade länderna.
– Vi har precis påbörjat expansionen i Norge. I år öppnar vi våra första butiker i Bergen och Stavanger/Sandnes. Målsättningen är att ha runt 60 butiker i Norge. Vi tror även att det finns utrymme för ytterligare 20 till 30 butiker i Sverige, säger Dahnelius.

IT.Branschen är en fri medlemstjänst.
För att läsa vissa artiklar måste du först registrera dig på sajten.
Registrera dig genom att klicka här.