E-handeln väntas öka starkt fram till nyår

Nära hälften av alla näthandlare tror att tillväxten kommer att öka de närmaste tre månaderna. Det visar Paysons e-handelsindikator genomförd bland hundratals svenska e-handlare.

Efter en höst med svag tillväxt hoppas nu e-handlarna på julhandeln. Men också som ett resultat av ökad marknadsföring.

Payson senaste e-handelsindikator visar att mer än var tredje e-butik upplever att deras tillväxt varit svag under de senaste tre månaderna. Hela 28 procent uppger också att de inte haft någon tillväxt alls. Orsakerna till den svaga utvecklingen uppges främst vara brist på marknadsföring eller hård konkurrens. Endast fyra procent upplever att de haft en mycket stark tillväxt under senaste kvartalet. De faktorer som har haft positiv inverkan på e-handlarnas försäljning är bland annat välfungerande kundservice och logistik.

– De svenska e-butikerna är fler än någonsin, men det stora utbudet på nätet innebär att företagen måste jobba mer effektivt med sin marknadsföring för att sticka ut på marknaden. I vår undersökning svarar även e-handlarna att sajtens utseende och en välfungerande kundservice också är viktiga faktorer för framgång, säger Emma Lindgren, marknadschef på Payson.

Hela 45 procent uppger i undersökningen att deras tillväxt kommer vara stark eller mycket stark under det närmsta kvartalet. Enligt e-butikerna är det främst mer effektiv marknadsföring som kommer att generera en bättre tillväxt. 18 procent tror även att en högre efterfrågan på deras produkter kommer att öka deras försäljning den kommande tremånadersperioden.

 

IT.Branschen är en fri medlemstjänst.
För att läsa vissa artiklar måste du först registrera dig på sajten.
Registrera dig genom att klicka här.