Elgiganten får pris för logistik

Elgiganten vann i kategorin Årets logistiksatsning på 2017 års Retail Awards Bakom utnämningen ligger en av de största investeringarna som gjorts inom lager i Sverige.

– Logistik är en av e-handelns viktigaste beståndsdelar och att utvecklas här är en förutsättning oavsett bransch. Kunderna önskar i allt högre grad snabba och flexibla leveranser samtidigt som handeln på nätet ökar kraftigt och då är det extra viktigt att ligga i framkant på det här området. Jag är otroligt stolt och glad över att vår satsning uppmärksammas på det här sättet. Det gör oss än mer motiverade att fortsätta utvecklas, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Elgigantens nya helautomatiserade höglager, även kallat NDC2, i Jönköping togs i drift i slutet av 2016. Med en prislapp på 500 miljoner kronor är det bland de största investeringarna som gjorts inom lager i Sverige. För Elgiganten är det en investering för framtiden.

– Investeringen i det nya lagret var nödvändig för att säkra kapacitet och effektivitet för att lagra och distribuera den ökade mängden god vi förväntar oss framöver. Ökad försäljning inom Direct Distribution, det vill säga leveranser direkt till slutkund, var också en viktig orsak till att vi måste expandera. Nu ökar vi kapaciteten radikalt och kan hantera leveranserna till butiker och konsumenter i samma process samtidigt som vi minskar våra logistikkostnader, säger Niclas Eriksson.

 

IT.Branschen är en fri medlemstjänst.
För att läsa vissa artiklar måste du först registrera dig på sajten.
Registrera dig genom att klicka här.