Check Point tipsar om skydd mot WannaCry-attacken

Forskare från säkerhetsföretaget Check Point har detaljstuderat helgens omfattande ransomware-attack, kallad WannaCry.

Forskarna har funnit att det begicks 34 300 attackförsök i totalt 97 länder. Den nuvarande hastigheten på spridningen är i snitt ett attackförsök var tredje sekund, vilket är en viss avmattning sedan attackens högsta intensitet för två dagar sedan. De länder där flest attacker utgått ifrån var Indien, följt av USA och Ryssland. Attackens utbredning presenteras i realtid i en spridningskarta.

Utifrån kartläggningen har check Point också utvecklat en nödstoppsdomän som baseras på en ny version av WannaCry. Med hjälp av denna, som avbryter angreppen när de når domänen, har man redan räddat tusentals potentiella offer från att drabbas av en ny våg av attacker.

IT.Branschen är en fri medlemstjänst.
För att läsa vissa artiklar måste du först registrera dig på sajten.
Registrera dig genom att klicka här.