Telekom-strejken avblåst

IT&Telekomföretagen och Seko accepterade i går kväll  medlarnas bud om ett nytt kollektivavtal  för telekmsektorn. Därmed dras de konfliktåtgärder som facket varslat om inom telekomsektorn tillbaka.

Avtalet är på 35 månader med ett sammanlagt avtalsvärde om 6,3 procent, vilket är i linje med det märke som parterna inom industrin etablerat. Överenskommelsen innehåller en låglönesatsning samt även en modell för restidsvillkor, vilket ryms inom märket.

– Vi är naturligtvis nöjda med att vi tack vare konstruktiv medling nu har kommit överens med Seko. Vi har därmed tecknat ett nytt treårigt avtal med ett avtalsvärde på 6,3 procent, vilket ligger väl inom märket. Vi har gemensamt, parterna emellan, tagit ansvar för att undvika en konflikt inom telekomsektorn. En strejk som hade kunnat få stora konsekvenser, inte bara för företagen och deras kunder, utan också för samhället i stort, säger David Mothander förbundsdirektör IT&Telekomföretagen.

Avtalen om löner och anställningsvillkor gäller under perioden 1 maj 2017 – 31 mars 2020, och omfattar ca 120 företag med totalt närmare 20 000 anställda.

IT.Branschen är en fri medlemstjänst.
För att läsa vissa artiklar måste du först registrera dig på sajten.
Registrera dig genom att klicka här.