Lenovo lanserar nytt partnerprogram

Partner Engage Program är Lenovos nya globala partnerprogram med en nivåbaserad struktur. Partnerprogrammet har utvecklats baserat på feedback från partners för att förenkla samarbetet med återförsäljare över hela världen. Ett förenklat globalt ramverk ska bidra till stabilitet och ökad lönsamhet för partners inom PC och datacenters verksamheter.

Partnerprogrammet har fyra nivåer: Auktoriserad, Silver, Gold och Platinum och ska göra det enklare för partners att öka intäkterna. Varje nivå ger tillgång till försäljning och teknisk utbildning, marknadsföringsverktyg och service och support.

Baserat på återkoppling från sina partners har Lenovo förenklat systemen genom att ta bort mål och minska incitamentens komplexitet samtidigt som verktygen förbättras och tillgången till belöningar ska bli bättre.

För att kunna leverera detta har Lenovo byggt upp sitt befintliga kanalprogram och förbättrat det, och erbjuder nu ett övergripande ramverk, med skräddarsydda möjligheter för specifika partnerspecialiteter inom PC och datacenter. Partners kan välja att kvalificera sig för ett eller båda programmen och vara indelade på olika nivåer i vardera. Programmen ger partners med specialiserat stöd (och certifiering där det är lämpligt) inom varje område, tillsammans med anpassade belöningar beroende på deras fokus och vilken nivå det befinner sig i.

Lenovo Partner Engage Program innehåller incitament som rabatter, utvecklingsmedel och enkel tillgång till personliga företagsresurser via en lättanvänd, dedikerad partnerportal. Portalen kommer också att ge tillgång till försäljnings-, produkt-, marknadsförings- och träningsfunktionalitet, tillsammans med live chat support för partners.

– Vår bransch är mer dynamisk än någonsin. Kundernas krav har blivit mer komplexa, med önskan om en smidigare arbetsplats och lätt skalbarhet. Betydelsen av en stark affärspartner och leverantörsrelation är avgörande för att tillhandahålla övertygande lösningar och överträffar kundernas förväntningar , säger Marco Andresen, Chief Operating Officer EMEA och Vice President Channel.

IT.Branschen är en fri medlemstjänst.
För att läsa vissa artiklar måste du först registrera dig på sajten.
Registrera dig genom att klicka här.