Ekonomichefer positiva till molnlagring

Allt fler ekonomichefer kan tänka sig att ha den finansiella informationen i molnet. Det visar en ny undersökning som Visma genomfört-

Fyra av fem ekonomichefer på större företag har redan eller kan tänka sig att ha företagets finansiella information i molnet.

Hela 83 procent är positiva till molntjänster för företagets ekonomi, visar undersökningen som Visma genomfört bland 205 ekonomichefer på större företag.

Den höga tillgängligheten och att slippa driften anges som de främsta skälen till att välja en molnlösning.

– Den flexibla arbetsplatsen är här för att stanna och it-lösningarna förväntas möta de behov som kommer med den, med hög och väl fungerade tillgänglighet. Att enkelt kunna komma åt företagets finansiella information oavsett om medarbetarna är på kontoret, på resande fot eller jobbar hemifrån ser många som allt mer självklart, säger Carola Lissel, vd för Visma Software.

Var femte ekonomichef på ett större bolag i Sverige uppger att företaget redan idag har en molntjänst för den finansiella informationen. Av de som inte har det idag kan två av tre tänka sig att gå över till en molntjänst. Bara en av sex är negativa till den lösningen.

Undersökningen visar att 80 procent anger den höga tillgängligheten som den största anledningen till att välja att lagra finansiell information i molnet. För två av tre ekonomichefer är det viktigt att slippa it-driften och underhållet av mjukvaran. Bland de som är negativa till molntjänster för ekonomin uppges huvudsakliga anledningar vara varierande kvalitet på säkerheten hos olika leverantörer samt att företaget vill äga sin infrastruktur.

– Övergången till ett molnbaserat affärssystem kan vara en omvälvande process för många större företag. Driftsättningen och förändringar i organisationens arbetssätt kan ta tid att ställa om till, men innebär stora vinningar i längden och är en viktig del i den digitala utvecklingen, säger Carola Lissel.

IT.Branschen är en fri medlemstjänst.
För att läsa vissa artiklar måste du först registrera dig på sajten.
Registrera dig genom att klicka här.