Arubas wifi även för småföretag

Aruba erbjuder för första gången en lösning för wi-fi för mindre företag. Nya OfficeConnect OC20 ska ge prestanda, driftsäkerhet och intrångsskydd som matchar vad större företag brukar kunna få. OC20 ska dessutom vara enkel att installera och kan hanteras med en lättanvänd mobilapp.
HPE OfficeConnect OC20 är en lösning för trådlöst nätverk som är avsedd för mindre företag, som ofta inte har sina egna IT-anställda. Med OC20 ska företagen snabbt kunna sätta igång och styra sin wi-fi, antingen själva eller med hjälp av en IT-tekniker.
– Mindre företag använder allt fler mobiler och plattor som utnyttjar det trådlösa nätverket. Att installera och konfigurera alla apparater är ofta besvärligt för företagen, eftersom de normalt sett har begränsade egna IT-resurser. Det är denna utmaning som OC20 löser framför allt genom en väldigt enkel installation och intuitiva verktyg för manageringen av nätet som inte kräver djup teknisk kunskap, säger Richard Schumacher, Sverigechef på Aruba, ett HPE företag.
Med OC20 följer också mobilappen OfficeConnect som kan användas för att konfigurera och få överblick över nätverket. Detta kan göras även på distans, vilket bland annat är bra om företaget har flera kontor. Mobilappen, som finns för iOS eller Android, kan även användas för övervakning eller felsökning via olika dashboards. Dessa visar den viktigaste informationen, till exempel hastigheter, antalet enheter och vem som är uppkopplad, på ett lättöverskådligt sätt.
– För IT-återförsäljare är de nya produkterna en möjlighet att kunna erbjuda små företag en lösning för wi-fi som håller samma klass som de stora företag får. OC20 optimerar den trådlösa täckningen och prestandan och minskar risken för störningar. Detta är nödvändigt för att klara av trafikkrävande applikationer som använder video, ljud eller molntjänster, säger Richard Schumacher.
Förutom OC20 accesspunkter introducerar Aruba även switchen OfficeConnect 1920S. Även denna kan styras av mobilappen OfficeConnect.

IT.Branschen är en fri medlemstjänst.
För att läsa vissa artiklar måste du först registrera dig på sajten.
Registrera dig genom att klicka här.