Ingram hjälper Zalando distribuera

Ingram Micro kommer tillsammans med modeföretaget Zalando starta det första nordiska fullfillmentcentret i Sverige. Fullfillment används i dag allt oftare för att beskriva en utvecklad version av lagerhantering och distribution.
Ingram Micro kommer att driva ett fullfillmentcenter i Brunna i utkanten av Stockholm tillsammans med fastighetsutvecklaren NREP Logicenters. Där väntas leveranser och returtjänster öka i allt snabbare takt under 2017 och 2018.
En temporär lösning gör det möjligt för Zalando att komma i gång med verksamheten redan i slutet av 2017, då de första paketen kommer att levereras till svenska kunder. När fullfillmentcentret har nått full kapacitet kommer Zalandos leveranstider i Norden att halveras, leveranserna till regionala huvudstäder ske redan nästa dag och mer än 500 arbetstillfällen skapas.
– Den nya verksamheten i Brunna innebär en kraftigt ökad närvaro på den växande nordiska marknaden, och markerar även en viktig milstolpe i vårt lyckade samarbete med vår partner Zalando. Vi har jobbat tillsammans med Zalando i nästan ett decennium nu, och är stolta att vi fått förtroendet att leda det senaste tillskottet i Zalandos växande nätverk av regionala fullfillmentcenter, säger Michiel Alting von Geusau,Executive Vice President EMEA & APAC, Ingram Micro CLS.
Brunna valdes som plats för fullfillmentcentret med anledning av sitt geografiska läge. Nordiska pilotprojekt, som de return on demand-tjänster som sedan tidigare finns i Stockholm, kommer att testas via det nya centret. Zalando påbörjade internationaliseringen av sina fullfillmentcenter i december 2015 genom att öppna ett fullfillmentcenter i Italien, och i slutet av 2017 kommer Zalando att bedriva åtta fullfillmentcenter på fem olika europeiska marknader.

IT.Branschen är en fri medlemstjänst.
För att läsa vissa artiklar måste du först registrera dig på sajten.
Registrera dig genom att klicka här.