Academy utbildar svenska programmerare i USA

IT-utbildarna Academy köpte tidigare amerikanska Wyncode, en av pionjärerna inom coding bootcamps. Nu drar Academy igång Miami Academy, som ger svenska deltagare möjlighet att vidareutbilda sig till programmerare i Miami.
Coding bootcamps, intensivutbildningar inom programmering, är en snabbt ökande företeelse i USA till följd av den växande programmerarbristen på arbetsmarknaden. Enligt en rapport från Course Report kommer nästan 23 000 personer att utbildas till programmerare i Nordamerika genom denna utbildningsform under 2017.
Wyncode startade 2014 och är hittills det enda utbildningsföretaget i USA med fokus på coding bootcamps som är certifierat av ett utbildningsdepartement på delstatsnivå. Nu drar Academy igång Miami Academy, som ger svenska deltagare möjlighet att kostnadsfritt vidareutbilda sig till programmerare hos Wyncode i Miami. Utbildningen är på tio veckor och bygger, precis som Academys egna utbildningar, på amerikanska inlärningsmetodiken Accelerated Learning.
 – Syftet med förvärvet av Wyncode var de möjligheter som skapas, till exempel kompetensutbyte kring pedagogik och utbildningsinnehåll. Nu tar vi samarbetet vidare till nästa nivå genom att låta svenska deltagare vidareutbilda sig hos Wyncode och därefter tillsvidareanställa dem som IT-konsulter i Sverige genom vårt systerbolag Academic Work, säger Micael Holmström, VD på Academy.
Academy startade 2015 som ett svar på den snabbt ökande kompetensbristen inom IT och teknik. Företaget har utvecklat en unik modell som kombinerar motivationsbaserad rekrytering, kostnadsfria intensivutbildningar och garanterad tillsvidareanställning efter avslutad utbildning.
Det första utbildningstillfället hos Miami Academy startar i januari 2018

IT.Branschen är en fri medlemstjänst.
För att läsa vissa artiklar måste du först registrera dig på sajten.
Registrera dig genom att klicka här.