Netonnets VD är årets Ruter Dam

Netonnets VD Susanne Ehnbåge har utsetts till Årets Ruter Dam 2017. Utmärkelsen går till den kvinna som har befordrats till den mest inflytelserika chefsposten i det svenska näringslivet under senare tid.

Hedersutmärkelsen Årets Ruter Dam delades ut första gången 1990. På den tiden var kvinnliga chefer sällsynta. I dag, 27 år senare, finns det betydligt fler kvinnor på tunga chefsposter.

Årets Ruter Dam 2017, Susanne Ehnbåge, är vd och koncernchef för Netonnet Group. Företaget har cirka 900 anställda och omsätter över fem miljarder SEK i Norden. NetOnNet har totalt 33 butiker, varav 30 Lagershoppar i Sverige och tre i Norge. Susanne Ehnbåge började som trainee på SIBAs avdelning för affärsutveckling 2003 och har sedan dess haft olika funktioner inom SIBA, senast som VD. Förra året valde Netonnet Group att lägga ner varumärket SIBA och slå ihop det med systerföretaget NetOnNet.

– Susanne Ehnbåge är koncernchef i en snabbrörlig bransch med låga marginaler. Teknik och konkurrens utvecklas i svindlande hastighet, liksom affärsmodeller där butiker ska hitta sin plats i konkurrens och samarbete med näthandeln. Susanne Ehnbåge ska med styrelsens och ägarnas stöd leda NetOnNet in på börsen. Hon är en ung vd, som vi lär följa som förebild framöver, vilket passar när Ruter Dam firar 30 år på temat kvinnliga förebilder, säger Gunilla Arhén, grundare Ruter Dam.

IT.Branschen är en fri medlemstjänst.
För att läsa vissa artiklar måste du först registrera dig på sajten.
Registrera dig genom att klicka här.