Swedbank och sparbankerna öppnar för Samsung Pay

Swedbank och sparbankerna kan nu precis som Eurocard, Handelsbanken, ICA Banken, Nordea, Rikskuponger och SEB erbjuda sina kunder att betala med mobiltelefonen i butik. Med Swedbank och sparbankerna anslutna till Samsung Pay fungerar nu över 70 procent av alla betalkort i Sverige med den digitala betaltjänsten.

– I takt med att samhället blir allt mer digitalt och att konsumtionsmönstren ändras ställs nya krav på vilka tjänster våra kunder vill kunna utföra i mobilen, kortbetalningar är en sådan tjänst. Idag är vi därför glada att kunna erbjuda den möjligheten till de kunder som har en Samsungtelefon genom samarbetet med Samsung Pay, säger Fredrik Lindquist, Head of Issuing på Swedbank.

– Vi jobbar ständigt med att göra Samsung Pay tillgänglig för alla och är därför väldigt stolta att vi nu kan presentera Swedbank och sparbankerna som nya samarbetspartners. Vi kommer fortsätta vår expansion och har en stark tilltro till att vi runt årsskiftet kommer att ha runt 80 procent av alla betalkort i Sverige knutna till oss, säger Oscar Nöjd, affärsutvecklingsansvarig för Samsung Pay i Norden.

IT.Branschen är en fri medlemstjänst.
För att läsa vissa artiklar måste du först registrera dig på sajten.
Registrera dig genom att klicka här.