Årets största teknikmässa startar på tisdag

Världens största teknik- och prylmässa, CES, startar nästa tisdag i Las Vegas. Men redan nu har LG lättat lite på förlåten och visar upp sin nya topp-tv som kommer att finnas på mässgolvet i Vegas.
Den sydkoreanska elektronikjätten visade i går upp sin nya 88-tums 8K-TV. Den närmast otroliga 8K-upplösningen (7,680×4,320 pixlar) är fyra gånger så hög som 4K och 16 gånger högre än full HD, (1,080×1,920 pixlar).

Ännu har LG inte avslöjat något mer, till exempel pris eller modellnamn. Men räkna med att priset blir högt. LG:s nuvarande Signature-serie, som lanserades på CES 2017, kostar i dag cirka 59 000 kronor för en 65-tummare.
Någon direkt praktisk nytta av en 8K-tv kommer man inte att ha närmaste åren. Möjligen kommer olympiska spelen i Tokyo 2020 också att produceras i 8K. Att de kommer att sändas i 4K är redan klart.
Samsung lär visa upp något liknande i nästa vecka, med tanke på rivaliteten mellan de båda företagen.
Men CES kommer inte bara att vara nya tv-apparater. På CES kommer allt från de senaste självkörande bilarna till digital hälsa och 5G för mobiler att visas upp av över 4000 utställande företag som kan räkna med besök från drygt 180 000 besökare.
Mässan tjuvstartar redan på söndag den 7 januari med en av två pressdagar för inbjudna media.
IT.Branschen kommer som vanligt att finnas på plats från söndag för att rapportera om det senaste.

IT.Branschen är en fri medlemstjänst.
För att läsa vissa artiklar måste du först registrera dig på sajten.
Registrera dig genom att klicka här.