Tele2 och Comhem går ihop

Tele2 och Comhem går ihop och bildar en av Sveriges största mobil- och bredbandsoperatörer. Där ingår också Boxer som Comhem köpte 2016.

Anders Nilsson kommer att bli Nya Tele2s VD. Tele2.s nuvarande VD, Allison Kirkby, kommer samtidigt att lämna sin position som verkställande direktör.

Nya Tele2 kommer i synnerhet att fokusera på att driva integration inom media och anslutning i Sverige, vilket kräver ett ledarskap med stor erfarenhet inom den sektorn, skriver företagen i ett pressmeddelande. Därför anser man att Anders Nilsson, Com Hems nuvarande verkställande direktör, som har mer än 25 års erfarenhet inom sektorn för media, kommunikation och digitala tjänster, är den idealiska kandidaten att det nya sammanslagna bolaget.

Allison Kirkby kommer att fortsätta som Tele2s verkställande direktör fram till Fusionens genomförande och kommer att säkerställa en smidig övergång. Utöver hennes normala åtaganden som verkställande direktör kommer hon att övervaka den initiala integrationsplaneringen och den regulatoriska processen. Om Fusionen inte genomförs kommer Allison Kirkby att fortsätta vara verkställande direktör för Tele2.

IT.Branschen är en fri medlemstjänst.
För att läsa vissa artiklar måste du först registrera dig på sajten.
Registrera dig genom att klicka här.