Kentor är nu Sopra Steria

Nu har konsultföretaget Kentor officiellt bytt namn till Sopra Steria och blir därmed en del av ett av de ledande företagen i Europa inom digital transformation. Redan nu har Sopra Steria i Sverige nästan 400 medarbetare, men företaget siktar på en fördubbling inom ett par år.

– Vi är här för visionärerna. För alla som sett vad digitalisering kan innebära och som behöver någon som kan leda dem genom hela resan, konstaterar Fredrik Arbman, VD.

Sopra Steria är ett internationellt konsultföretag som hjälper sina kunder genom digital transformation, från start till mål. Här finns en unik kombination av erfarenheter och kompetenser som gör att bolaget kan hjälpa till med allt från affärs-och verksamhetsutveckling via projekt-och förändringsledning till systemutveckling, testning, driftsättning och daglig förvaltning av IT-system. På Sopra Steria i Sverige jobbar allt från statsvetare och beteendevetare, till systemarkitekter och UX-specialister. Bredden ger bolaget en lite egen position.

Sopra Steria har franska rötter och finns idag representerat i de flesta länder i Europa och på de viktigaste globala marknaderna, med cirka 40 000 medarbetare totalt. Etableringen i Sverige började på allvar med förvärvet av konsultbolaget Kentor, grundat 1983. Kentor hade vid förvärvet upplevt en stabil tillväxt och varit lönsamt varje år sedan starten, något som är snudd på unikt i IT-branschen.

Vid starten har Sopra Steria knappt 400 medarbetare i Sverige – men den svenska verksamheten är också en del av Sopra Sterias stora satsning i Skandinavien, där bland annat det norska systerbolaget har en marknadsledande position och fler än 1300 medarbetare.

IT.Branschen är en fri medlemstjänst.
För att läsa vissa artiklar måste du först registrera dig på sajten.
Registrera dig genom att klicka här.