TeleComputing köper iBiz Solutions

TeleComputing köper integrationsföretaget iBiz Solutions. Detta med anledning av att den starka tillväxten inom områden som maskininlärning, artificiell intelligens och Internet of Things (IoT) innebär allt mer komplexa IT-lösningar och högre krav på kontroll över integrationer.

– Detta förvärv stärker vår marknadsposition i Norden och innebär att vi står starkt rustade inför en fortsatt tillväxt på en marknad där integrationer och extern drift blir en allt viktigare framgångsfaktor. iBiz Solutions är ett företag med stark teknisk expertis, god affärsförståelse och gott rykte, vilket stämmer bra överens med TeleComputings nuvarande position och framtida ambitioner. Förvärvet stärker också vårt erbjudande inom rådgivningstjänster, både i Sverige och Norge, säger Terje Mjøs, koncernchef på TeleComputing.

TeleComputing förstärker därmed sin tjänsteportfölj med en omfattande integrationskompetens, vilket går i linje med TeleComputings rådgivningsstrategi och starka erbjudande kring hybrida molnlösningar. Befintliga och potentiella kunder till TeleComputing och iBiz Solutions kommer därmed få tillgång till ett bättre serviceerbjudande.

De nya möjligheterna inom maskininlärning, artificiell intelligens och Internet of Things förutsätter att företag kan hålla ordning på samspelet mellan olika lösningar. iBiz Solutions har både kompetens och lösningar för detta och är ledande på integrationer i Sverige och Norge. Förra året vann de priset ”Årets Microsoft-partner” i kategorin intelligenta molnlösningar.

iBiz Solutions tillhandahåller IT-arkitektur och integrationstjänster till stora och medelstora företag och organisationer i Sverige och Norge. Företaget erbjuder även ett omfattande kursutbud. iBiz Solutions har över 55 anställda och har haft god lönsam tillväxt under många år. Omsättningen var 63 miljoner kronor år 2017.

Företaget arbetar med nordiska verksamheter så som Scandic, Olav Thon Group, Sandvik, Felleskjøpet, AlfaLaval, Caverion, Forex Bank och Jämtkraft. Huvudkontoret ligger i Karlstad, och företaget har även kontor i Stockholm, Gävle och Oslo.

IT.Branschen är en fri medlemstjänst.
För att läsa vissa artiklar måste du först registrera dig på sajten.
Registrera dig genom att klicka här.