Nya skärmar för företagskunder från AOC

Skärmtillverkaren AOC har tagit fram efterträdaren till den företagsinriktade 75-serien. Den nya P1-serien består av proffsskärmar i storlekar från 21,5 tum till 27 tum med IPS, TN eller MVA paneler. Utrustade med justerbara ergonomiska stativ och ett brett utbud av anslutningar, inklusive HDMI och DisplayPort samt äldre DVI och VGA, är P1-seriens skärmar mer mångsidiga än andra skärmar i sin klass. P1-serien är certifierad med Energy Star 7, EPEAT Gold och TCO Display 7 och erbjuder företag mer hållbara lösningar för en grönare framtid.

P1-serien kombinerar det senaste inom skärmteknik med en ny, praktisk design som erbjuder ett brett utbud av funktioner.P1-seriens bildskärmar är utrustade med alla de vanliga displayingångarna VGA och DVI men erbjuder även DisplayPort (version 1.2) och HDMI.

Via den inbyggda USB 3.0-huben (i modellerna 22P1, 24P1, 27P1 och Q27P1) ansluter användaren enkelt kringutrustning som mus och tangentbord direkt till skärmen. Stativet kommer även med en smart kabellösning som håller skrivbordet fritt från sladdar.

P1-serien kommer med AOC:s fullt ergonomiska och flexibla stativ som tillåter bästa möjliga arbetsställning. Bildskärmen kan även fästas/lossas från stativet med en enda knapp och även fästas till ett separat VESA-fäste. P1-seriens bildskärmar är även utrustade med LowBlue Light-mode samt Flimmerfri-teknik som reglerar bakgrundsbelysningen via ett DC-system (Direct Current) istället för PWM (Pulse Width Modulation).

22P1D, är utrustad med en 21,5 tum TN-panel i Full HD och är seriens ”enklare” modell. Den saknar Display Port och USB 3.0, men är fortfarande utrustad med inbyggda högtalare och ett ergonomiskt stativ med 130 millimeter höjdjustering. Den andra 21,5-tumsmodellen, 22P1, har en MVA-panel i Full HD-upplösning med förbättrat kontrastförhållande och bredare betraktningsvinkel. Det ergonomiska stativet har samma 130 millimeter höjdjustering som 22P1D, men är även fullt utrustad med P1-seriens funktioner: Den inbyggda USB 3.0 huben, högtalarna och ett stort utbud av ingångar, inklusive DisplayPort version 1.2. 23,8-tums modellen 24P1 har en färgsäker IPS-panel med en Full HD-upplösning på 1920×1080. Panelen har ett attraktivt utseende tack vare den 3-sidiga ramlösa designen som även möjliggör att sömlöst använda flera skärmar. Stativet går att höjdjusteras upp till 150 millimeter.

AOC X24P1 är en IPS-skärm med en upplösning på 1920×1200 i 16:10 format, med samma 3-sidiga ramlösa design. På grund av sin större storlek passar den här modellen för produktivitetsuppgifter såsom kalkylblad eller dokumentredigering med mera. 27P1 kommer med en 27 tums IPS-skärm med Full HD-upplösning (1920×1080 pixlar). Flaggskeppsmodellen Q27P1 kommer med en 27 tums IPS-skärm med kristallklar QHD (2560×1440 pixlar). Båda bildskärmarna är utrustade med fullt flexibla stativ med 150 millimeter höjdjustering.

22P1D och 22P1 (21,5 tum) planeras finnas tillgänglig i maj 2018. De resterande modellerna förväntas finnas tillgängliga i juni 2018.

IT.Branschen är en fri medlemstjänst.
För att läsa vissa artiklar måste du först registrera dig på sajten.
Registrera dig genom att klicka här.