Sofigate får ny VD

Björn Olofsson är ny Sverigechef för det finländska konsultbolaget Sofigate. Han tog över rollen som vd för den svenska verksamheten från 1 april.

Han har erfarenhet från managementkonsult- och IT-branschen. Efter tio år på Accenture byggde han under fjorton år upp Acandos svenska verksamhet, där han också ansvarade för Stockholms-kontoret med omkring 200 konsulter samt för sälj och marknadsföring.

– Jag är väldigt stolt över att få leda Sofigate, ett välskött bolag med ett skarpt och visionärt ledarskap kring Business Technology. Sofigate dominerar den finländska marknaden och nu har bolaget kompetensen och möjligheten att expandera snabbt även i Sverige, där vi idag har omkring 100 konsulter och där det finns en omfattande och viktig marknad, säger Björn Olofsson.

Björn Olofsson hart nyligen ha avslutat sitt uppdrag som USA-chef på Business Sweden, där han ansvarade för verksamheterna i Chicago, New York och San Fransisco.

IT.Branschen är en fri medlemstjänst.
För att läsa vissa artiklar måste du först registrera dig på sajten.
Registrera dig genom att klicka här.